Bulksgewijs uploaden en verifiëren van locaties op Google Mijn Bedrijf

Bulksgewijs aanpassen via exel van locaties op Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een essentiële tool voor vermeldingen voor bedrijfseigenaren in de marketingwereld van vandaag. Elk jaar worden duizenden locaties aan het platform toegevoegd, waardoor consumenten lokale bedrijven in hun omgeving kunnen vinden, van Thaise restaurants tot een verloskundige/gyn-praktijk.

Het domineren van uw lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO) is belangrijk voor elk bedrijf dat klantenwerving wil vergroten.

Als u toezicht houdt op het reputatiebeheer voor een onderneming met meerdere locaties, staat u voor de moeilijke taak om een ​​heleboel lokale vermeldingen bij te houden. Gelukkig zijn er enkele trucs die u kunt gebruiken om het beheren van meerdere locaties minder tijdrovend en kostbaar te maken voor uw organisatie.

Terwijl Google de zoekervaring blijft verbeteren, heeft het nieuwe functies toegevoegd aan Google Mijn Bedrijf zodat zakelijke bedrijven hun locaties net zo gemakkelijk kunnen beheren als een klein, lokaal bedrijf. Met de functie voor bulkupload en verificatie van Google kunt u gemakkelijk honderden, zo niet duizenden bedrijfsvermeldingen beheren.

In deze beknopte handleiding leert u hoe u de bulkfuncties van Google Mijn Bedrijf kunt gebruiken en hoe u meerdere locaties op schaal kunt beheren binnen het vermeldingsplatform.

Dit artikel gaat over:

  • Locaties bulksgewijs uploaden op GMB
  • Locaties in bulk verifiëren op GMB
  • Hoe lang duurt bulkverificatie?
  • Informatie voor meerdere locaties bewerken

Locaties in bulk uploaden in Google Mijn Bedrijf

Allereerst wil je er zeker van zijn dat je je Google Mijn Bedrijf-account hebt ingesteld . Het is belangrijk op te merken dat de bulkverificatiemethode alleen efficiënt is als u meer dan 10 locaties beheert.

De eerste stappen zijn hetzelfde als bij een gewoon GMB-profiel, en zodra je je account hebt gestart, wordt je gevraagd een locatie toe te voegen. Selecteer ‘Locaties importeren’ in plaats van een locatie toe te voegen.

Van daaruit wordt u doorverwezen naar “download de sjabloon”, die een CSV-bestand zou moeten openen dat u kunt bewerken. U moet alle verplichte velden voor elk van uw bedrijfslocaties invullen.

Dit zijn de richtlijnen van Google over welke informatie in de spreadsheet moet worden opgenomen.

Nadat u het blad heeft ingevuld, slaat u het op in een van de goedgekeurde bestandsindelingen (XLS, XLSX, ODS, CSV, TXT of TSV). Upload het bestand door op “Selecteer bestand om te importeren” te klikken. Google zal uw spreadsheet beoordelen en een samenvatting geven van de wijzigingen die het in uw vermeldingen zal doorvoeren.

Als er fouten in uw spreadsheet zijn (zoals ontbrekende gegevens), worden deze locaties rood gemarkeerd. U moet de fout handmatig oplossen voordat uw vermelding wordt weergegeven.

Zodra je bent goedgekeurd, gefeliciteerd! U heeft nu al uw locaties geregistreerd voor een Google Mijn Bedrijf-vermelding. Maar er is nog een stap die u moet nemen om uw vermeldingen in lokale zoekresultaten te laten verschijnen: verificatie.

Locaties in bulk verifiëren in Google Mijn Bedrijf

Net als bij het beheren van een zakelijk account voor een enkele faciliteit, moet u uw locaties verifiëren. De redenering hierachter is om ervoor te zorgen dat de persoon die de bedrijfsvermelding maakt, de autorisatie heeft om locatie-updates voor de entiteit te beheren.

Gelukkig kunt u alle locaties tegelijk verifiëren met de bulkverificatiemethode in plaats van dat er een code naar elk van uw fysieke locaties wordt gemaild.

Om uw locaties te verifiëren, begint u door op ‘Get Verified’ te klikken naast een van uw locaties. U hebt dan de mogelijkheid om op “Chain” te klikken.

Van daaruit vraagt ​​Google u de volgende informatie voor uw locaties in te vullen:

  • Bedrijfsnaam
  • Zakelijke landen/regio’s
  • Naam (namen) contactpersoon
  • Neem contact op met telefoon
  • E-mail bedrijfsmanager
  • E-mailadres van Google-accountmanager

Voordat u uw locaties verifieert, moet u ervoor zorgen dat alle bedrijven de juiste naam, adres, telefoonnummer en website (NAPW) hebben. Als al uw vermeldingen van hetzelfde merk zijn, moeten de naam, het domein en de categorieën allemaal overeenkomen.

Hoe lang duurt bulkverificatie?

Nadat u uw verificatieverzoek heeft ingediend, duurt het meestal ongeveer een week om het verzoek te verwerken. Als Google problemen ondervindt of vragen heeft over uw verzoek, sturen ze een e-mail naar het door u opgegeven adres ter verduidelijking.

Voor meer informatie over het bulkverificatieproces van Google kun je het bericht over verificatie lezen.

Hoe bewerk ik informatie voor meerdere locaties?

Soms moet u uw locaties in bulk bewerken en hoewel dit zeker mogelijk is binnen het platform, moet u alle GMB-opmaakrichtlijnen voor de  spreadsheet voor bulkimport volgen  .

Nadat u de gewenste velden heeft bijgewerkt, kunt u het gecorrigeerde bestand opnieuw uploaden. Als u slechts een klein aantal velden bijwerkt, is het gelukkig niet nodig om alle kolommen in uw import op te nemen. Houd er echter rekening mee dat als u uw locaties in bulk wilt bewerken, elke locatie een unieke winkelcode moet hebben.

Als u nieuwe locaties aan uw blad toevoegt, moet u de winkelcode, alle adresvelden en de primaire categorie opnemen, hetzelfde als voorheen.

Raadpleeg de officiële documentatie van Google voor meer informatie over het bewerken van bulklocaties .