Google Mijn Bedrijf Inzichten update 2021

Bijgewerkt op 15 juni 2021 met nieuwe uitsplitsingen naar routebeschrijvingen en websiteklikken  

Google heeft in oktober 2020 enkele wijzigingen aangekondigd voor GMB Insights. Volgens dit Helpcentrum-artikel van Google Mijn Bedrijf met de titel Wijzigingen in uw Insights-gegevens:

Rapportage van bedrijfsprofielprestaties komt steeds dichter bij uw profiel op Zoeken en Maps. U heeft rechtstreeks vanuit uw bedrijfsprofiel toegang tot meer van de kernprofielstatistieken. We beginnen met interacties om u te laten weten hoe vaak mensen contact met u hebben opgenomen. De komende maanden zullen meer statistieken volgen en gedetailleerde rapporten bevatten over zoekopdrachten en het aantal mensen dat het profiel heeft gezien. 

Nadat statistieken zijn toegevoegd aan prestatierapportage, worden de oudere versies van die statistieken uiteindelijk verwijderd van de web- en app-platforms van Google Mijn Bedrijf. 

Prestatierapportage is momenteel beschikbaar op Zoeken en zal binnenkort beschikbaar zijn op Maps. 

Gegevens blijven maximaal 6 maanden beschikbaar. U kunt uw prestaties beoordelen door aangepaste tijdframes te selecteren, waarbij interactiestatistieken dagelijks worden bijgewerkt en andere statistieken maandelijks worden bijgewerkt.

Dit lijkt de officiĆ«le aankondiging te zijn dat GMB prestatiestatistieken toevoegt aan de directe bewerkingservaring waarover we in augustus 2020 schreven.

Het artikel in het Helpcentrum gaat verder om te benadrukken hoe GMB de rapportage opnieuw heeft gericht op het bedrijfsprofiel:

Belangrijk:  we kunnen geen tijdlijnen geven voor individuele wijzigingen voordat deze plaatsvinden. We zullen dit artikel bijwerken als er wijzigingen plaatsvinden. Updates kunnen zijn:

  • Nieuwe frequentie voor het bijwerken van statistieken:  we kunnen updaten hoe vaak een metriek wordt berekend (bijvoorbeeld door de gegevens aan het einde van de maand bij te werken).
  • Toevoeging van nieuwe statistieken:  de statistieken in prestatierapportage zullen de komende maanden evolueren met nieuwe gegevens die nooit op de Google Mijn Bedrijf Insights-pagina zijn verschenen.
  • Ongewijzigde statistieken:  bepaalde statistieken worden zonder noemenswaardige wijzigingen verplaatst naar prestatierapportage. 

In de onderstaande tabel worden aankomende wijzigingen in de statistieken of nieuwe statistieken aangekondigd die we introduceren in prestatierapportage. ** Genomen uit het helpcentrumdocument. 

MetriekWijziging
ZoekopdrachtenZoekopdrachten gebruikt om uw bedrijf te vindenOverstappen op prestatierapportage op Zoeken in oktober 2020.Zoekopdrachten worden maandelijks bijgewerkt in plaats van driemaandelijks en deze gegevens zijn maximaal 6 maanden beschikbaar.

26 januari 2021, Update

Vanaf vandaag leren we en zien we een paar nieuwe toevoegingen aan de GMB Insights-sectie.

Uitsplitsing mobiel versus desktop

Vanaf vandaag zien we een nieuwe sectie in Insights, waarin wordt weergegeven hoeveel mensen uw bedrijfsprofiel hebben bekeken op zowel Google Maps als Zoeken, uitgesplitst naar mobiel en desktop. Hier is hoe het eruit ziet.

We hebben ook vernomen dat ‘Routebeschrijving’, ‘Boekingen’ en ‘Websiteklikken’ binnenkort ook beschikbaar zullen zijn.

Update 15 juni 2021

Vanaf vandaag lijkt het erop dat de statistieken voor routebeschrijvingen en websiteklikken nu beschikbaar zijn in het GMB Insights Dashboard. Hier is hoe het eruit ziet.

Wil je hulp om jou Google mijn bedrijf data te analyseren? of om dit juist te verbeteren? Neem gerust contact op met onze experts van Google mijn business hulp. Dit kan het makkelijkste via onze aanmeld pagina