Google Mijn Bedrijf voegt velden voor eten bestellen samen op nieuw tabblad

Een gebruiker op Twitter wees op de toevoeging van een nieuw tabblad Eten bestellen in het Google Mijn Bedrijf-dashboard. Voor restaurant- en voedingsbedrijven is het de laatste jaren de hoogste prioriteit om klanten gemakkelijk een bestelling te laten plaatsen en de vraag hiernaar is tijdens de pandemie alleen maar toegenomen. 

Google Mijn Bedrijf heeft ook te maken gehad met een beetje terugslag van restauranteigenaren vanwege bestelfuncties van derden die zonder hun medeweten aan hun profiel zijn toegevoegd. Dit nieuwe tabblad geeft bedrijfseigenaren wat meer controle over de functies die beschikbaar zijn op hun profiel met betrekking tot bestellen. 

Wat staat er op het tabblad Eten bestellen?

In het eerste gedeelte kunt u de knop ‘Online bestellen’ bedienen. U kunt deze knop in- of uitschakelen, de voorkeursaanbieder kiezen waarnaar gebruikers moeten worden doorverwezen en bepalen welke aanbieders afhalen en/of bezorgen aanbieden. Voorheen kon je dit alleen in- of uitschakelen in het gedeelte Eten bestellen onder het tabblad ‘Info’, maar je kon geen andere functies beheren. De mogelijkheid om voorkeursaanbieders in te stellen en welke diensten ze aanbieden is een geheel nieuwe functionaliteit. 

In het tweede gedeelte kunt u de knop ‘Bestelling plaatsen’ bedienen. U kunt hier een aangepaste link toevoegen, meestal naar het directe bestelsysteem van het restaurant of bedrijf, indien beschikbaar. Ik zou zeker trackingparameters aan deze link toevoegen om inzicht te krijgen in de bestelconversies die via deze knop komen. Voorheen hadden eigenaren geen controle over deze knop en of deze op je profiel werd weergegeven. 

In het laatste gedeelte wordt de oplossing voor het bestellen van eten van Google, The Ordering.app , belicht, waar bedrijven zich voor kunnen aanmelden als ze geen bestaand bestelsysteem hebben. Dit is een betaalde service van Google en kost 1,5% per bestelling. Momenteel ziet Google af van alle servicekosten tot 1 januari 2022.

Een belangrijk onderscheid is dat het tabblad Eten bestellen geen lokale bedrijfslinks zoals menu, vooruitbestelling en reserverings-URL vervangt of bevat . Deze blijven op uw infotabblad in het Google Mijn Bedrijf-dashboard en worden weergegeven als klikbare links op uw profiel (geen knoppen). 

De mogelijkheid om eten bestellen in je profiel in te schakelen, wordt nog steeds weergegeven op het info-tabblad en wordt toegevoegd aan het tabblad Eten bestellen. Ik kan me voorstellen dat dit wordt beĆ«indigd zodra het nieuwe tabblad 100% is uitgerold. 

Momenteel zijn het inschakelen van eten bestellen, het beheren van de knoppen ‘Online bestellen’ en ‘Bestelling plaatsen’ niet toegankelijk via API of in bulk. Deze functies moeten afzonderlijk per locatie worden beheerd, rechtstreeks in het GMB-dashboard. 

Wil je geholpen worden met bovenstaande. Of heb je nog vragen? Stel ze gerust via dit formulier